Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med döden i vitögat

 

djupt inunder jord

där mörkrets makt

skapat tunnelliv

gräver sig människor

oförtröttligt framåt  

nötta naglar och fingertoppar

där i det ständigt  blinda

skrapar plötsligt

någon vid en annans

trasiga fingrar

bryter sig igenom

väggen mellan tunnlar 

gluggen växer

i grubbleriets jordmån

och de blir närakomna

i svärtan

med fingertoppars blickfång

inom räckhåll

för varandras värme 

kropparna söker

utplåna alla mellanrum 

gripande öppnas

saknadens sigill

vid gnistan ur ett elddon

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-10 14:01



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om mörkret som bekämpas i sökandet efter närhet och gemenskap.
2020-04-10

  Solweig Jansson VIP
En gripande bild av hur vi människor söker gemenskap, hur vi bryter isoleringens murar och i gnistrande ögonblick möts i vår nakenhet och utsatthet och vilket arbete som ligger bakom.
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg