Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOLIK

Hon hade kolik som barn
Ett kolikbarn
Hennes mamma låg sömnlös om nätterna,
beredd att förse med tröst och välling
Minsta ljud växte till oro
Beskyddaren kunde inte lämna vaggan
men var tvungen att blunda och gå

Hon rymde alltid som liten
Ett bråkigt barn
Sökte efter frihet och uppmärksamhet
fann inget, återvände hem besviken
Expansiv aggression
Hon lärde sig aldrig,
ville inte vara missnöjd
Men blev det gång på gång

Hon fick hjärtklappningar som tonåring
En neurotisk tonåring
Det flimrade i hennes kropp
blev svårt att andas
Hon rymde in,
stängde in
Löstes upp bakom kulisserna
Ville inte oroa mamman
men det gjorde hon om och om

Hon började ljuga som tonåring
En oärlig tonåring
Ursäkter, bortförklaringar
Berättelser som aldrig hänt
Förlorad i ruset
omringad men själv
Besviken och missnöjd
här är hon nu alltjämt

Hon blev ständigt avskedad som vuxen
En opålitlig vuxen
Plötslig uppsägning
tomma ögon
Besviken på livet
besviken på sig själv,
nu som förr
Drog sig till bedövade hem
Förnedringen upprepas än
Mamman kom tillbaka
men lämnade snart igen










Fri vers (Fri form) av Saga Nordén
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-13 22:02



Bookmark and Share


  Rublev
Smärtsam läsning. Bra berättat! Ja, insikt gör ofta ont, men visar på en möjlig väg framåt.
2020-04-16

    ej medlem längre
En riktig fullpoängare! 10/10
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Saga Nordén
Saga Nordén