Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällsorgasmen


De röda skorna 

de som täckte de vippande 

fötterna

 

Alla timmar då livet blev så mycket 

liv för att närheten till döden 

blev en slags delad resa 


De fanns en del klokskap i de artiklar 

som syntes fler av i DN 

det enda egentliga misslyckandet är 

äldrevården 

 

Det som redan suttit i en långtradare 

färdats så långt och så illa att jag 

stilla undrar hur en epidemiolog ska 

kunna förväntas veta att nyliberalismen 

redan dödat dem alla i olika hög grad 


Det är klart politikerna viskat i Tegnells 

öra. Bra då att budbäraren var epidemiolog. 

Ingen vill döda och bråka har vi då 

rakt inte tid med. En epidemiologi ska skydda. 

 

Att som ansvarstagande politiker skänka 

miljarder till kommuner för att helt ställa 

om äldrevården på någon vecka. 

De röda skorna vippar. Föräldrarna skyddade. 

de allt vidare hålen av samhällets analöppningar 

njuter jag av i hemlighet 

skickar i mig nyliberalismens äckligaste slem 

 

De som sakta kvävt mig i nästan 20 år nu 

 

och jag njuter av artikel efter artikel 

 

som om det var samhällsorgasmen jag egentligen 

saknat 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-17 23:38



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Allvarligt klös !
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP