Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Kommer till slut

Så kom hösten
med sina gula blad
låg där i drivor
och nakna stammar
knotiga grenar
ett vilande liv
ord på multna löv
hopp om under

Så kom hösten
utemöblerna borta
och sommartiden
passerade sin revy
tiden förgiftad
av tvivel och längtan
vi bär på skulden
kaffekoppen i handen

Så kom hösten
rimfrost på gården
knastret under skon
nära gryningsljuset
och isen på gölen
till de första skären
faller likt som Bambi
till en skara av skratt

Så kom hösten
ditt namn på rutan
det immiga glaset
avslöjade missnöjet
orden i vinden
viskar om försoning
vår kärleks vågor
innan vintern tar vid

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 517 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-23 08:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, hösten kommer så småningom och med den allt vackert man kan njuta av då, precis som du skriver här...
2020-05-02

  Blomma-Stjärna VIP
en vacker välskriven höstdikt, som inger mig en känsla av melankoli...
2020-04-23

  Solstrale VIP
Uppdagas för mig en sorg, en längtan efter något som förflytt, en vän som lämnat eller en sk sommar ett liv som aldrig blev till. En universell text med djup och värdig ton!
2020-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin stämning i din höstdikt!
2020-04-23

    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt skrivet!
2020-04-23

  Feliaxel VIP
Känslan av höstens svala vindar och lugn finns i dina rader
2020-04-23

  Öknens Ros VIP
Väl beskriven höstkänsla, en känsla av en kärlek som kanske kommer tillbaka.
2020-04-23

  Nils-Robert
Bra skrivning om höst. Lite tidigt på året bara.
2020-04-23

  Kungskobran VIP
Hösten är speciell, den påminner om livets oundvikliga slut
2020-04-23

  Maria Sundelin VIP
Mycket känsla
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO