Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvistefrö

Jag gillar att experimentera,
det gör att jag kan improvisera.
Det spelar ingen roll vad det gäller,
resultatet blir…antingen/eller.

Några är roade av statistik,
ganska enahanda, men specifik.
Det kan ge intressanta resultat
som göms bakom allehanda format.

Man för statistik över stort och smått,
gör staplar och kurvor från givna mått.
När allt är fullbordat säger man stolt:
Nu kan jag bevisa vad som finns dolt.

Nej, säger den som gillar metodik:
det exakta är ren matematik,
den skapas av formler som räknas ut.
och sedan redovisas. Punkt och slut.

Därom tvista de lärde, tänker jag.
Det finns experiment av andra slag
som bättre passar mitt sinnelag.
Jag får återkomma en annan dag…




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-23 11:08



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Den var rolig och saklig med twist och sväng ...
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström