Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelbild

Speglar är intressanta,
de berättar vad de ser.
Om du lipar eller ler,
svaren blir relevanta.

Och om du står och blundar
framför din skvallerspegel
är det fortsatt dess regel
att se vad du begrundar.

Den ser vad du inte ser
i ett sådant ögonblick,
men avslöjar på ett kick
om du gärna vill se mer.

Betänk att din spegelbild
är flyktig som en slända
Att den flyr kan lätt hända
när den från din bild blir skild.

När du vänder på din hand,
blir bilden som spegeln ger
just omvänd mot vad du ser,
liksom skeenden ibland.

Summa summarum, till slut,
vad spegeln visar är sant.
Men allt utanför dess kant
bör man ej ta utan prut.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-26 09:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Intressant om spegelbilden, som också kan förvåna stundom...
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström