Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Arkivet/när livet går i stå är det kanske en paus man behöver... eller inte? Fast egentligen är texten en metafor för hur man kan fastna i sorg


Om punkter och prickar, Livets interpunktioner

 

 



akta dig

för att sätta punkt

så att du själv

stannar innanför



punkten

- en definitiv avbrytare -

är omutlig.



hur än du reser dig,

tar sats, hur än du springer,

hoppar, törnar

mot punktens vägg

blir det ju fåfängt

för punktens svar är



snurr!



perfekt åt alla håll:

vart steg du tar

får den i rullning -



och så den rullar!



ju kraftigare ansats

dess värre snurr får den

och själv tappar du sans,

balans, förstånd



tills att en dag...



du sparkat fram slitage,

det slitna stället börjar bukta,

tänjs ut och blir en buckla,

knådas, dras och formas

till ett bihang med en mjuk

avslutningsspets



det är ditt gyllne ögonblick!



vid varvs fullbordan

du slängs iväg med fart

rätt ut, i livet

av dess kommatecken.



och du är fri att leva

helt och fullt





2011-11-16 12:20 © Minkki Huldén



 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-30 20:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
....och så kom den sköna förvandlingen till kommatecken, efter många frustrerade varv i sin karusell.

Spännande bild att stanna innanför.. "punktens vägg"... som din text ger övertygande exempel på.... genom överraskande snurr!

Personligen fruktar jag mer att få punktering på cykeln - och tvingas släpa den likt tusen tankstreck - än att bli stående mitt i mitt livs egna tankars snurr...


2020-05-01

  Nanna X
...att punkter rullar, skulle jag skriva, men så råkade jag skicka iväg kommentaren utan punkt. Fint typsnitt också! Punkt.
2020-05-01

  Nanna X
En intressant iakttagelse
2020-05-01

    ej medlem längre
Tänk så mycket du fick ut av bara en punkt. En fin filosofisk betraktelse
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP