Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna varma längtan


Denna varma längtan som jag ständigt är
rinner genom sommarens strama solskuggor
med bräckliga instrument spelande för ögat,
med sällsamt rimmande rytmer för stunden.

Nordafrikanska trummor rullar över gräset,
romska röster vrider klockorna bakom ängen
där ingen självutnämnd företrädare
någonsin uttryckt denna epok utan försvar.

Utan tilltal tystnar eftermiddagen i moln,
radion riktar sig ut mot den tomma gården.
Ensam, ensam, ensam, viskar det varma syret
just innan regnet förlösande börjar falla.




Fri vers av andrasidan
Läst 442 gånger
Publicerad 2006-07-09 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan