Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bakgrund

 

Hemifrån hade jag med mig författare som
Harry Martinson, Hjalmar Gullberg och Albert Engström.

I sena tonåren började jag dikta själv. Skickade in till Hermods där jag studerade bokföring. En lektor svarade att jag skulle passa i reklambranschen.

Som  sjuttonåring förläste  jag mig på Gunnar Ekelöf och Elmer Diktonius. Upptäckte så småningom  Pär Lagerkvist och Vladimir Majakovskij.

Träffade Tomas Tranströmer vid en intervju på Sveriges radio. Läste allt han diktade.

Mitt eget diktande inspirerades av skrivläraren och haikupoeten Helga Härle. Nu planerar jag att ge ut en egen diktsamling. 




Prosa av Fredrik P. VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-08 20:30



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Det är dags nu, Fredrik! Dina dikter är värda att samlas mellan pärmarna på en bok.
2020-05-09

  bibbi ahrnstedt
Tack fint att läsa, ja, skriv en diktsamling
2020-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP