Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första dikt som jag fick publicerad (Vår stund på jorden, Författarhuset, 1999) och den dikt jag läste för Kristina Lugn i SVT (2003), varpå Kristina sade att jag hade ett ovanligt bildspråk. Vila i frid, Kristina!


Hon bar på



Hon bar på en unken doft
likt den i ett bibliotek
med riktigt gamla böcker
likt underkläder
som blivit använda för länge
likt matrester från förra julen
en unken doft av
damm, urin och förruttnelse


Hon bar på en konstig synvilla
likt en utväxande böld
ur halsen
likt en krossad mask
längs vägen
likt ett uppskuret hjärta
i slakteriet
en konstig synvilla av
missbildning, slem och blod

Hon bar på döden




Fri vers (Fri form) av Sandybell
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-09 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandybell
Sandybell