Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt bidrag i antologin Ångest – En poesiantologi om starka känslor


Dikt utan namn

Jag ser inte solstrålarnas glitter
ty du skymmer min stig
och inte hör jag fåglarnas kvitter
det låter mer som ett krig

Jag ser bara ett dunkel
och en skymning i brist på ljus
min kropp som ruttet dinkel
och i hjärnan hörs bara brus

Jag ser inte vad livet ger
ty du skymmer mitt spår
å när du sedan mig överger
har jag så kvar mina sår

Jag ser bara såren breda ut sig
och en framtid i brist på hopp
de expanderar över hela mig
i ett särdeles rasande förlopp

Vad jag ser och likväl inte ser
det styr min själanöd
och fast jag ler och jag ber
är ja ack blott så död




Bunden vers (Rim) av Sandybell
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-01 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandybell
Sandybell