Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utdrag ur min kortroman Dröm och dåd: körsbärsflickan (2017). Dröm och dåd är en kortroman som är modern i en omodern tid. Något som är aktuellt då och i dag. Det är en saga om olycklig kärlek och möjligheten att få vara människa.


Periferin

Jag som står där –
där borta i periferin.
In kommer du i förlegad krinolin
och han med självgod min.
Tvekar, veknar. Du ser mig icke.
Hjärtat haver tappat sin takt,
allt av värde finns i din makt.
Hud mot hud,
du tager en hand.
Smärta.
Jag som står här,
här borta i periferin.
Är det här jag hör hemma?
Försmäktar i längtan
och trängtan,
försöker finna en substans,
rotar bland arken.
Kan jag hitta mig?
Kan du?
Eller haver du mig redan glömt?
Var jag blott en bihandling bredvid ditt riktiga liv?
En bok vars blad du aldrig läste,
enkom bläddrade förstrött.
Dina ögon tindrar,
jag står på avgrundens rand –
här borta i periferin.




Fri vers (Prosapoesi) av Sandybell
Läst 561 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-03-07 22:32



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Helt enkelt jättebra! tycker även om språket/bilderna.
2020-06-09

  morgonstjärna VIP
"en bok vars blad du aldrig läste, enkom bläddrade förstrött, dina ögon tindrar, jag står på avgrundens rand - här borta i periferin"
..mycket känsligt smärtsamt
2019-09-06

  Sandybell
<3
2019-07-21

  Femme Fatale
Får mig att tappa andan, då jag känner igen mig i din känsla. Att inte synas inför nån som betyder så mycket .
2019-07-21

  Evelyn Falk Möller VIP
Tänk att så vackra ord kan väcka sådan smärta... minnen från en svunnen tid där kärlekens brinnande låga höll på att förtäras, utplånas av någon som inte ens såg åt mig....

2019-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Sandybell
Sandybell