Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravplundring

Smaken av minnen
är besk
och salt.
Kärleken är söt
som gravjord
och syrlig som citroner
i soluppgången.
Man får ingenting med sig på resan.
Hull blir mull
metaller korroderar.
Gravgåvorna plundras
av den obönhörlige farbror Kronos.
Motvilligt multnande skelettdelar
oseende ögon
de stora rörbenen
fötternas benpussel
slukas sist.
Allt som levde och pulserade
var ämnat åt jord och tid.
Bara minnena dröjer sig kvar
samlade i urnor
med märkliga ornament.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-10 07:22



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt om ett liv i perskektiv. Minnen som blir kvar, mer beständiga än kroppen.
2020-05-11

  Engel
Hård är naturens gång.
Men dina ord ändå mjuka.
2020-05-10

  Kungskobran VIP
Av jord är du kommen...........
Minnena bleknar
snart är inget av dig kvar

2020-05-10

  Briza media
Stillsamt vackert! Ödmjukande, om livets gång och allas öde. Fint! Gillar verkligen den arkeologiska blicken i dina dikter!
2020-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP