Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Till den välsignade kraften)


Upptäckternas komposition



Skönhet
en gryning

mellan slipade
kobbar och skär

Att vakna upp
Till vågljudet

av ett stillnat
Hav. ..

Efter storm
utan namn

Uppslukad
av en världsbilds
förgänglighet


Men naturen tänker
Inte på det viset

Den känner sin överlevnad

Kunde även människan
känna det med framtidstro.

Kanske mycket vore vunnet?

När även Universum har en
Längtan efter liv och skönhet

Med skapelsens kraft in i evig
-heten

Och inte efter förgängelse och
tomhet. ..









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-10 15:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så himla vackert! Ja, naturen har en strävan att överleva, den bjuder oss på det vackra och skakar på huvudet över vad vi gör med det. Vi borde vara andäktigt tacksamma.
2020-05-10

  Kungskobran VIP
Naturen och vågorna bara finns tänker inte, de är bara att njuta av

2020-05-10

    Lars Gullberg
Den här var fin. Den här tyckte jag om.

Fint S
2020-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP