Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild ULJO


Farmor

Blixten slog i taket
rakt ner kaffekoppen
farmors finaste arv
kraschad i tusen bitar
tänkte på hennes blick
så arg hon hade blivit
men också lite rädd
i stundens milda allvar

Jag sopade spillrorna
ringde försäkringsbolaget
de var ganska omöjliga
inte mycket till förståelse
tog fram fotoalbumet
och bläddrade i minnena
vi plockade brännässlor
och gjorde bästa måltiden

Jag byggde en uteplats
vid stugan med syrenerna
måsarna sket på golvet
och farmor svor sin ramsa
vi målade räcket ljusblått
det blev trevligare så
sen blev det bad i havet
maneterna skrämde inte

Vi satt på ett strandcafé
doppade skorpor i grädde
pratade om farfars fiske
och klippan som tog hans liv
hon blev aldrig sig själv
vi skålade i maskrosvinet
det som stått hela vintern
vi blev av vinet berusade

Blixten slog i taket
det glömmer jag aldrig
tar cykeln till affären
letar nya kaffekoppar
ledsen över de kraschade
som bar på fina minnen
farmor finns i tankarna
och godhetens leende

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-05-25 06:55



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja det vi uppskattar mest blir till en minnesfest... En poet som vet! Tack för det! ;)
2020-05-26

  lodjuret/seglare VIP
Vissa minnen dör inte, även om personer och föremål går förlorade. Ibland har människor sagt att 'alla människor har en historia värd att berätta' och det har du visat här.
2020-05-26

  bibbi ahrnstedt
Så vackra minnen av en tid som varit med din Farmor.
2020-05-25

  Eva Langrath VIP
Fina minnen i välskriven tappning.
2020-05-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgiska minnen skriven med värme och saknad om en älskad Farmor i en tid som gått.
2020-05-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet det bästa
när man är med
de kära! Hur det än
är var det än bär bara
man får vara där och
med betyder allt här!
2020-05-25

  Eva Helene VIP
En dikt med skön och varm känsla.
2020-05-25

  Maria Sundelin VIP
Vissa minnen etsar sig fast tydligare än andra
2020-05-25

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text från minnets arkiv!
2020-05-25

  wiria77
minnen
varma
dessa kan vi
plocka fram
närsom vi behöver
fint skriftat
2020-05-25

    Lena Staaf VIP
Varma minnen fint presenterade av dig. Alla borde skriva dikter om sina far- och morföräldrar. Personer och en tid som borde bevaras!
2020-05-25

  Öknens Ros VIP
Minnen som sitter lika ristade som runor.
2020-05-25

  Kungskobran VIP
Vilken härlig historia
2020-05-25

    Max Poisé
Finstämd dikt om minnen i parad. Skön läsning så här på morgonkvisten!
2020-05-25

  Feliaxel VIP
Härlig historia om en farmor
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO