Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träffande uttalande




Som Eila Kiiltimaa så
Träffsäkert uttalade
sig vid sin sjukbädd

Det skull va en kvinna
till att ta ner en annan
Kvinna,när karlar inte
mäktar med det

Hon hade suttit på en
Luftvärnskanon och

lyckats skjuta ner ett
plan som exploderat

Med kvinnlig pilot om
-bord. När de andra
ölat nere vid backen

Hon avled senare av
Blodförgiftning?

Innan Mannerheim
hann ge sin medalj
till henne

För tapperhet i
levande livet

Ligger nu begavd
i en kyrkogård till
-sammans med

Andra och några
kvinnliga Sovjetiska
piloter. ..vid sidan om

Utan träkyrkan som
brändes ner för något
år sedan

Av någon pyroman
Stackares okända
anledning

Och nedanför i en
Fyrkantig röd Timmer
-byggnad är ett Sommar
Museum inrett

Där i en glasmonter ligger
Ett vackert lapptäcke ihop
-sytt av en dam från Kanada

Ivägsänt via Marshallhjälpen
Stolt förevisad för att aldrig
glömmas bort

Och molnen vandrar vidare
över Karelska skogar och
Sjöar som de alltid har gjort












En hyllning till de människor
som fick offra sitt Liv i II:Världs
kriget och de som ännu lever
med dess efterverkningar
75år efter det Krigets slut.

(Ej att förglömma dem som
Råkat ut för andra hemsk
-heter efter det. ..)








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-22 00:16



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ära den som äras bör, bra beskrivet här!
2020-05-24

  Anya VIP
Tycker om den finska andan och kärvheten här.
2020-05-22

    Lena Staaf VIP
Fint att du lyfter fram kvinnorna i kriget! Ingen önskar krig, allra minst kvinnor, men alla vill ändå försvara sitt land. Jag kommer också att tänka på Svetlana Aleksijevitjs bok "Kriget har inget kvinnligt ansikte" där kvinnorna hade en högst betydelsefull roll, både som stridande och som sjukvårdare.
2020-05-22

  Kungskobran VIP
Fin skildring hur vansinnet kunde gestalta sig
2020-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP