Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den lille Inkognito sångaren




Tonsättaren

Som aldrig får
några stimpengar

Sitter och spelar ut

Med endast några cm.
Ton-omfång inuti
Fjunigt dun

Bland barr och
rödlila kott-skott

Ger frikostigt ut sin
skimrande sång

Till alla och envar
som gitter lyssna

På andra sidan
Om planket och

En vacker Korea
Trädgårdsgran

Den sitter högst
Uppe på.


Dunkar ett försenat
tåg saktande in.

Mot kvällsljuset
och tågstationen.


Grävmaskinisten
har stannat upp

Äter sin smörgås
Med kaffeslurk

Från termos
Sittandes på skopan

Innan 1timmes bilfärd
Hem

Lyssnar till toner från
Ett litet bröst som
Övervinner trafikens
Brus

Skänker sådan tröst
I en värld av hetsande
Tid och pengar

Helt gratis. ..








*
På kvällen den sista veckan
i Maj strax utanför Uppsala




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-28 10:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Trubadur i dur?
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP