Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyblomning i gamla Mullrikeborg



Understå dig inte
att verka överlägsen
På din nya växtplats

Då kommer de missunn
-samma svartsorkarna

Och försöker underminera
Dina rötter i mörkan mull

Efter sina sammankomsters
alltid väl fördolda Samman
-svärjning

Det är därför det ser och
Och känns så visset där.

Ute i det där landskapet
Som det gör!

När inget får ta sig hän
Och riktigt blomma ut

Trots sin gödselhaltiga
Rikedom

Men några veckor in i
Maj och Juni blommar
Maskrosor frikostigt ut

Det kan inget hindra dem
Från att ta plats o frodas

För att sedan sväva iväg
sina frön med frihetens
Äventyrliga vindar


Kanske är du ändock
Som en förklädd
Maskros i din själ


Gammel Eken därborta
Misstänker det nog så
aningens starkt

För med sin klokhet
Brukar den ju allt
som oftast ha helt rätt!

Och då är det ju aldrig
någonsin fel att finnas
Till

(och vara omtyckt av
en Ek)


Bara så du vet
När åskan slår

Och det ogrundliga
Livet tickar vidare

På sin egen utstakade
Väg. ..





Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-26 15:00



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Drar paralleller med gamla BP, grön och gul logga, tänker maskros mot gräsmatta...men det går väl över he
2020-05-28

  Scarlett Miryam VIP
Jag förstod aldrig varför mamma avrättade de fina gula blommorna och blev så arg när jag blåste iväg deras livgivande frön över gräsmattan... gult tillsammans med grönt var ju så mycket vackrare än bara grönt.
(Vi är nog många förklädda maskrosor, som självutnämnda kännare inte riktigt tillåtit att blomma ut?)
2020-05-27

  Kungskobran VIP
Fint om vår kära vackra och goda maskros.
2020-05-26

    Lena Staaf VIP
Många tankar om att finnas till, varför, hur och för vem?
Gillar maskrosor! De är både vackra, kaxiga och oövervinnerlig. Sedan måste också de sköra blomsten få finnas. Vi får pyssla om dem lite extra så de klarar sig.
2020-05-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik att njuta av!
2020-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP