Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväsentlig eftertanke från en spelman



Sparsmakad
Spartanskt

Njuter pensionären
sin kokta Sparris

I margarin och
Potatismos utan
Fläsk

När alla räkningar
är betalda

Och har konstaterat
att det är tre färre

På äldreboendet
Denna vecka

Sedan Coronan
kommit på besök

Och farit sin väg
Det vet man aldrig?

Håhåjaja
Allting ska ha sitt
Här i världen

Stänger av teven
där Bank experten

Uttalat sig om det
Ekonomiska läget

Tar fram Nyckel
-harpan och spelar
stilla för sig själv

En låt från gången
Tid med ömmande
fingrar

Ännu sitter takterna i


Och Amaryllisen
Blommar så fint

I sin vita oskuld
med tre stängsler

Sparsmakad
Spartanskt.Ja

Men med nöjdheten
som sitter kvar inuti


Och man inte behöver
Längta efter någonting
annat

Med vetskapen inom sig

Att det yttersta priset
Till sist är det som
alla skall få betala

Däremellan ett
Liv i musikens
Balsamiska toner. ..













Fri vers av Sefarge VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-30 09:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Musik, som balsam för själen även om ömmande fingrar blir klagolåt? Jäpp, spela ändå!
2020-05-31

  KattenKin VIP
Gilla det vardagliga i dikten, harmonin och tacksamheten, upprepningen av sparsmakad, spartanskt, och de större tankarna som rör sig runtomkring. Fina perspektiv i musikalisk dikt.
2020-05-30

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vackert diktat, som rör mitt hjärta.
2020-05-30

  Kungskobran VIP
Väldigt fint
2020-05-30

    Lena Staaf VIP
En så vacker dikt om vad som är viktigt i livet (musik och annat som är vackert), att ta dagen som den kommer och glädjas åt den, att vara saktmodig och acceptera det som sker i stunden.
2020-05-30

  Mats Edin VIP
Skön melodi
2020-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP