Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamlet och Hamlet igen


Jag har tröttnat på att vara mig själv, flyttat upp på vinden och anlitat en skådespelare som får göra min karaktär i verkligheten. Snubben har gott anseende enligt sitt CV, gjort rolltolkningar av Hamlet och Hamlet och Hamlet igen med hjälp av teckenspråk. Det känns tryggt att lämna över mig själv till en begåvad människa som behöver anställning.

Enligt kontraktet ska jag framställas sympatiskt och attraktivt. Dessutom får aldrig aktören göra mig till sitt eget liv. Det vore ytterst olustigt om vi blandar ihop varandra. Jag vill sitta ostörd på vinden, utgå från att jag redan i livmodern kände mig kvävd av att vara jag hela tiden, men att jag ändå är jag och ingen annan imorgon.

Skådespelaren vill ha flickvänner som heter Ofelia, bygger om halva huset och visst blir hon som bor med mig nyförälskad. Jag lägger örat mot vindsluckan, mest för att kontrollera om det är på riktig eftersom det inte stämmer med dramat. Just då, säger hon att vi ska låsa vinden och människan som ska vara jag stänger teraupimottagningen.

_____




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-31 14:31



Bookmark and Share


  MissFluff
Så jävla bra. Du är ju fan större än Sartre =)
2020-06-02

  Roger VIP
Spontant skratt men anar djupa underbyggnader med allvarligare drag. Bra berättelse
2020-05-31

  Kungskobran VIP
Hamlet hade behövt terapi.
Härlig historia
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP