Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 1/6. Något slags fortsättning eller svar på Stadshusteater, fast miljön och personerna på drömmars vis har skiftat.


Bakom kulisserna

 

Efter föreställningen tog Lillan och jag en genväg över gräskullarna där ensemblen hade sitt provisoriska kostym- och rekvisitaförråd. Här fanns inga skimrande saris, bara högar med kläder och rekvisita och klumpiga ungdomar klädda i gråa tält. Längst uppe på kullen stod akrobater på  styltor eller satt på varandras axlar. Lillan kände igen en av flickorna, sprang förtjust närmare och vinkade. 

Vi sov i ett pingisrum med en kille som var arrangör. På morgonen förklarade han att vi måste torka av hela bordet och täcka det med plastbrickor innan vi serverade te. Mormor och morfar skulle ju komma kl 10. Vi torkade, kokade te och dukade. Teet var upphällt och vi väntade men gästerna kom inte. Vi gick över kullen till vandrarhemmet för att hämta dem. Jag sög på en ylletråd för jag var hungrig. Jag frågade Lillan om mormor och morfar hade någon fika med sig, men hon svarade att de hade inte ens knäckebröd, hon hade kollat deras packning på hitresan. 

När vi kom in i deras sovrum förvandlades Lillan till Grabben. Farbror och faster låg i samma säng och försökte komma ihåg våra namn. Ingen verkade vilja stiga upp. Kanske hade de varit med på efterfesten dagen innan?

Lillan och jag gav oss tillbaka för att hälla ut det kalla teet och gå till ICA och köpa yoghurt.




Prosa av Nanna X
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-02 07:27



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin berättelse, tänker på nåt barnprogram från förr, ja rent från 60-, eller 70-talet. Ungar har koll på fika, speciellt från mormödrar. Tänker också att ylletråd är bättre än naglar, men det verkar ha ordnat sig. :)
2020-06-08

  TrollTörnTrappan VIP
Skedde te-bjudningen på pingisbordet?!? Hursomhelst, har i mina dar gjort mycket på pingpong-bord..

..såsom skrivit tidiga berättelser, klippt ut figurer ur veckotidningar, kört dataspel med joystick, spelat just pingpong, hållit egenhändiga travtävlingar med plast-hästar osv..

..direkt på dess ljusgröna träyta med vita linjer - under våra sommarlov hos morföräldrarna.
2020-06-03

  TrollTörnTrappan VIP
Suga på ylletråd känns som det kan stilla hunger just i dröm.. eller möjligen när man var barn. Medan gamlingar som saknar rentav knäckebröd, tycks olidligt hårt?!
2020-06-03

  lodjuret/seglare VIP
Att ta del av en text är som en dröm. Är texten i sig som en del eller möjligen helhet, av en dröm. Uppstår då frågor som 'Om en dröm är en dröm och den som är möjligt satt att tolka densamma sedan, ser själva läsningen som en dröm i sig...?
(Halva kvadriljen når ut i stormen)
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X