Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 2/6


Spöken i källaren - en drömraga

 

Lillan väckte mig vid fem

pappan hade kommit hem

brorsan var visst redan uppe

hade stigit upp med tuppen

klistrat bokstäver på lådor

sanningar som jag fick skåda

 

Pappan sade: här blir röjning

avslöjade sen sin böjning

för en svart räknemaskin

jag sa: den är ganska fin

men den tar upp utrymmet

här i gamla syrummet

 

Sov en stund i övre rummet

brorsans kram var ganska ljummen

han berättade en scen

ur en film så cool och ren

kvinnan svart och mannen blå

mycket vackra båda två

 

Lillan låg en stund hos pappan

sedan sprang hon nedför trappan

ropade att där fanns spöken

jag tog på mig roll som fröken 

sa att spöken inte fanns

bara någon annanstans

 

Lillan hasade sig opp

vi gick ner i samlad tropp

läskig fisk på hallens sten

hade både skinn och ben

skägg och fenor fjäll och haka

men jag måste ändå smaka

 

Vi tog ner teaterkläder 

ifrån väggarna av läder 

mormor kom och dammade

och bar in i kammaren

fisken fastnade i tanden

ville pilla ut med handen

 

Jag fick gå på toaletten

men det kändes inte bättre

handfat fullt av te och mossa

jag fick skrubba, söka lossa

Lillan hade säkert rätt

det där spöket var en sprätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-02 07:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Drömmar kan vara just som underliga eller kanske underbara, stundom ger de inspiration till rimmiga texter eller noveller, lång o kort text. Sinnrika i sina som berättelser. Din text förtjänar här sina tre violer ifrån Flen samt en spade att gräva i rabatten på affären med...
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X