Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Joanna, som plockar fåglar som jag och borde ha varit min syster: ”I lov’d you ever: but it is no matter”


Min syster född till vilt




(rodnaden
där ett hondjur legat,

definitionen av nödår:
i begynnelsen

var de två)




kroppen
är ett långsamt vittne,

ljuden ur en gammelkvinna
gnuggad lealös:

i varje hålighet
höll jag din andan,

min syster utsträckt
och glans




(hon var ett illdåd,
hon var gripklor och musjakt:

storrovet,
det som ler)




det är hinden i dig
han mättar,

doften
av ett sant könsdjur:

vid varje födsel
vakar en hund,

och lämningarna av en räv




(avlivaren i mig
begär dig som en flodmynning

suger yngel,
det som kryper

i vad en syster är:
hoppet,

svartfågeln jag föder)




den brölande,
hon som sticker fingrar

i saftighet,
det vi hört om brunst:

inuti dig
växer små hjärtan,

driver dig till köttdjur
och fullmåne




(plockar dig
som ingen man kan plocka,

systern i barnljuv
och mjölkåder)




som djur känner djur
går vi mot ålderdom,

svartfågeln sjunger mig nu:
”vem säger att din kropp

har missat hjärtslag,
i det ordröda

var din lamningstid”




(en syster är en efterbörd
och mina fingrar:

när jag rör mig
vet jag hur du känns,

och var min näbb tränger igenom)




den fällda,
hon blomstrar

sig vild och katta,
något skevare

i hjärttrakt,
något ingen vet om mig --

det var inte ljuset,

jakten
var min anledning:

att få se dig,









och vad som är Odjur

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 413 gånger
Publicerad 2020-06-06 03:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP