Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Covid 19 och humlan


Oron gnager längs bordskanten
en humla ramlar ner på rygg som ett omen
beger jag mig maskbeklädd ut i den drabbade staden
rör mig rytmiskt framåt, tänker på humlor
och humlan




Fri vers av i af apa
Läst 493 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-06-05 13:46



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Jag har tänkt på humlor alltsedan den här fina kom upp, och ”umgåtts” med dom på det vildvuxna lantstället och pyttelilla radhustomten i stan. Kanske humlor är tecken för oss människor ”som ett omen”
2020-06-12

  KattenKin VIP
Vilken fin text. De borde inte kunna flyga men gör det iallafall. Livet är ett mirakel som är hotat. Alla arter skulle jag tro.
2020-06-07

  petter rost
"... tänker på humlor / och humlan" – ja få levande varelser i detta liv är mig så mycket som de, både som en enskild indvis och som art, civilisationsbyggare och -skapare, i sin enskildhet och mångfald så innerligt vackra. Jag vet inte om det betyder något rent biologiskt, men till min glädje har jag denna ännu knappt halva men snedvridna sommar sett betydligt fler humlor än på hela förra årets. Jag håller sen länge ögonen efter de skönheterna.
Som så ofta skriver du dikt som tvingar mig att försöka använda huvudet till något mer än att hålla isär öronen med – till att tänka, reflektera, vända mig bakåt, inåt och ut omkring; till att söka innebörder i något som annars lätt bara fladdrar förbi. Och ditt språk, som etsningar – du skriver poesi som liv. Måste spara detta poem som ett märke i min bok, det finaste jag kan åstadkomma som svar.
2020-06-07

  henke_r
Kul att läsa text från dig igen.
En väldigt levande text. Humlorna tar plats i en tid då människans toxiska förgörelse går på sparlåga. Bra!
2020-06-05
  > Nästa text
< Föregående

i af apa
i af apa