Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
ur arkivet


GräsGräset luktar surt som om det skulle ligga avhuggna huvuden eller sur mjölk i dikesrenen. jag vet vart vi är på väg. det är natt. månljuset följer oss som en kallhamrad underrättelsetjänst, ringar in oss på brottsplatsen även om den ständigt ändras, platserna. bilen står parkerad vid grusvägens utkant, en vit nedsutten Ford Escort.

Målet vet jag mycket lite om och var vi kommer ifrån. vi är på vägen när min skugga plötsligt faller ur mig, ingenting du märker av. jag håller det hemligt, försöker lirka, pressa in skuggan i bröstet därifrån den verkar kommit. sist jag såg min skugga låg den framför mig.

Du plöjer genom det midjehöga gräset likt en soldat eller desertör;"vi är snart framme!",säger du och vrider ditt blonda svettiga huvud mot mig leende. jag nickar stumt bakom din starka rygg. "ska va fan om det finns fästingar här!"ropar din röst glatt som om vi är på dagsutflykt med våra metspön, jagande hala gäddor.

så är din röst på lite längre avstånd, vet inte hur jag ska förklara, helt enkelt måste jag halkat efter. ingenting ska få fäste på oss, tänker jag sammanbitet tills jag skriker rakt ut. här där gräsets växande dån omsluter mig. tills du aldrig mer vänder dig om...
Prosa (Kortnovell) av i af apa VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-06-21 11:39Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
spännande och otäckt utan några övermuskler. du skriver som vanligt elegant och lättläst. kanske är en inledning till en deckare där naturen tar över människornas själar?
2020-07-25

  Anya VIP
Mycket levande berättat. Jag är med från början till slut. Bra flyt. Tycker om hur skuggan faller ur diktarjaget. Och hur diktarjaget försöker pressa tillbaka den. Mycket bra besjälning.
2020-07-10

  Maria Marängsviss VIP
Brutalt, distinkt och laddat! Jag gillar att du lämnar i mellanrummen till läsaren. Jag ser många möjliga tolkningar i undertexten, får så många bilder i huvudet, filmiskt.
När jag läste första gången tänkte jag direkt på Sara Stridsbergs, "Kärlekens antarktis"


2020-07-02

    Sefarge VIP
Överväldigar läsaren
Med sin starka
Närvarokänsla!
;)
2020-06-26

  petter rost VIP
Dovt, tryckande – som en kärnladdning, här och där handtag som jag kan greppa tag i och dra mig fram genom detta mörker – som inte är dag eller natt, vitt eller svart, ögonens mörker eller ljus... I den laddade texten rör jag mig mellan fullt igenkänliga situationer, som faktiska minnen, in i verkligheter vi saknar grepp och förmåga att ta i och riktigt förstå, långt bortom Freud och andra försök att förklara. De två 4-radiga styckena, det andra och det avslutande, där jag känner så väl igen mig utan att veta vad... " här där gräsets växande dån omsluter mig." Om det hade funnits en språkets alkemist som tog sig an din text, skulle det resulutera i en bok med oändligt antal sidor! Oj vilket tryck!
2020-06-22

  KattenKin VIP
Väldigt bra, spännande och suggestivt. Tänker på en trailer jag såg av en skräckfilm som jag inte såg. Pallar inte. Det här var lagom. Gillar särskilt andra stycket med skuggan, fast allt är fängslande och de olika styckena hänger samman fint.
2020-06-22

  Gunnar Hilén VIP
frivillighet eller tvång ? mitt i natten ? ska va fan om det handlar om sex eller inte sex. känns inte alls bra detta. kusligt ! horror.
2020-06-21

  Jenny Leine VIP
Väldigt suggestivt med en kuslig och sorgsen känsla som lurar där i gräset, filmat med en svartvit kamera och ett filmisk skeende.
2020-06-21

  WyS VIP
Starka bilder du förmedlar!
2020-06-21

  alicja lappalainen VIP
en bild av övergivenhets process
2020-06-21

  Nanna X VIP
Hu, man ryser i sommarhettan. Som någon slags svensk sommarthriller, kusligt och välskrivet.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

i af apa
i af apa VIP