Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren tar sin början, och som den tar

Sommaren pågår därute i sin sandblåsiga tryckhetta
Härinifrån kan jag göra
vad-som-helst
Smälta hjärtan i en app, sälja min själ
Ta onlinekurs i trädgård, beställa en säl

Jag har så ont där livmodern sitter, typ
Nej det är ingen symbolik,
bara smärta
Infektion ggr 1 miljon
Men ingen hjälp att få
Det tutar upptaget i telefon

Jag vill komma hem till dig
Vill att du ska vara Hem
En bro ett hav skiljer oss,
gränsen stängd
I mellantinget:
behöver inte putsa mig för dig bara ord
Jag åker min buss och trycker min skärm

Ute en halvtimme
Rödbrusig runt tröjlinning och fejs
De ringer upp trots allt till slut
"Lämna morgonurin" säger de
"Det blir kul" säger de inte
Ingen förtäljer något om detta
jävla
trista
blä
Letar fram en plastmugg på stört

Överallt pågår grillsommaren, Livet
Men viktigast av allt:
mitt meddelande går inte fram
Det ser jag ju själv
Kanske du är i en bunker,
utan wifi försmäktar du
Vi får förlita oss på eld




Fri vers (Fri form) av hexy
Läst 129 gånger
Publicerad 2020-06-11 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hexy