Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgonstämning

 

sommardagens utkant

här finns det ohörbara

när fågelkvitter tonats ned

under nya livens tid

i gömslen på vägrenen

i diken bland busk och sly

letar mig långsamt dit

då ur undanskymd vrå

träder en lyseld fram

sökande fram och åter

samtidigt scannar

min pannlampa marken kring

båda faller samman

ljuskäglorna blir

ett längtans sökarljus

letar finner relief

in i allt obegripligt

sträcks din nyfikenhet

genom tid och rum

i ögonblicket skiner

ditt namn i enkel handstil Gud




Fri vers av Per Rydberg
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-12 17:44



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Åter en fin text om att vara och våra frågor inför tillvaron.
2020-06-15

    Lena Staaf VIP
Ljus i de mörka gömslena. Fint!
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg