Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad fyra pilgrimer som jag fick ynnesten att "skuggvandra"med. Tack Maria, er, Johan och Sven!


vägen

 

fönsterglänta luftspalt

vindens andetag

får utrymme att osynligt snudda nakenheten

i vår vrå,

vi annorlunda påklädda

lätt livslust

sinnesrymd tidens fläkt

det ofrånkomligt större

har vi modet att skönja

se och överlämna

vår längtan vårt osäkra ja

våra lemmar vår kärlek

kläs vi i närvaro

förtröstans väg är stenig

fotsulorna anpassas

gör oss villiga till vandring




Fri vers av Per Rydberg
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-15 09:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker kärleksdikt där naturen finns med i känslan mellan varje rad.
2020-06-15

  Solweig Jansson VIP
Tycker mycket om bilden med vindens andetag som snuddar vår nakenhet - inför tillvaron ?
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg