Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nutidens riddare

När livet är hårt och skoningslöst
bit ihop du riddare av tiden.
Slåss för din rätt att leva
när hoppet sedan länge dött ut.

Möt ditt mörker med fast blick
låt det aldrig se dig blunda.
Visa ingen rädsla
när döden knackar på din axel.

Dina ord är så visa
när du talar lyssnar jag.
Jag vill följa dina råd
att slåss med mod i mitt hjärta.

30 år har gått
och min kamp likaså.
Men jag faller nu i bitar
under svärdets kalla stål.

När döden sätter in sin sista stöt
mot mitt redan döende hjärta
Kan jag inte längre stå emot
utan splittras och förgås.




Fri vers av Nichlas
Läst 325 gånger
Publicerad 2006-07-11 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nichlas
Nichlas