Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


På tu man hand

Skymning över skogen
dags att söka lä
resan genom naturen
med tältet vid sjön
handduken i handen
och ett härligt bad
änderna som simmar
sömn under bar himmel

Gryning över ängarna
en slags mystik
morgondis och dimma
vatten i daggkåpor
landkartan för ögonen
och nyfikna äventyr
penna och block
resan en ny destination

Sol över färdvägen
och ett flackt landskap
älven bredvid mig
och du där vid min sida
havet framför oss
med frihetens vindar
doften från revet
ger barndomens bilder

Regn från molnbanken
bittert men välgörande
hopp i vattenpölarna
så som man gjorde förr
leken på tu man hand
blir aldrig riktigt tråkig
du och jag på drift
får aldrig ta semester

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 553 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-10 06:48



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Spännande att få följa med på er resa:-)
2020-09-14

  Anita Hanssen
Gillas verkligen! Man kan följa hela vägen.
2020-09-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
U tan lek, dans
L iv ingen chans
J ubel ju givet
O m så´n glädje
* når en i livet!
2020-09-12

  Nils-Robert
Härligt sommarminne
2020-09-11

  bibbi ahrnstedt
Vackert, frihetens vindar blåser och man drömmer
2020-09-10

  Blått Norrsken VIP
Krispigt vackert i ljuv stämning .
2020-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Frihet och kärlek i den vackra naturen! Helt underbart diktat!
2020-09-10

    Lena Staaf VIP
Härlig natur- och sommarkänsla! Och en kärlek som inte tar semester utan håller året och livet ut.
2020-09-10

  Kungskobran VIP
Underbart, lusten att hoppa i vattenpölar den går inte över hur gammal jag än blir
2020-09-10

  Sparvögat VIP
Naturens läkande kraft...
Fina rader!
2020-09-10

  Öknens Ros VIP
Naturen en källa av välmående och härliga upplevelser.
2020-09-10

  Feliaxel VIP
Naturen ger oss en fantastisk frihet
2020-09-10

  Maria Sundelin VIP
Full av härlig frihetskänsla
2020-09-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO