Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt dilemma i livet

Ett glas vin
en bit ost
ett knaprigt kex
några vindruvor
och ett päron skuret i bitar

det är allt jag behöver för att
förgylla min kväll
sittandes på min underbara balkong
där jag får se den vackra solnedgången.
Mer begär jag inte av livet just nu.

Just nu, ja jag har väl aldrig begärt mer,
min numer bortgångne man
brukade säga att jag var den idealiska
älskarinnan och frun, eftersom jag inte
tycker om champagne och rysk kaviar.

Det blev billigare så ( här ler jag stort)
men jag föredrar hellre en god stenbitsrom
eller löjrom, och en flaska Cinzano Bianco,
så gott och så läskande för kropp och knopp.
Jag njuter och mår bra av det lilla i livet.

Men när det kommer till de viktigare sakerna
så nöjer jag mig bara med det bästa,
det gäller framförallt män och bilar (ler stort igen)
ja här är kraven större och viktigare absolut,
en välburgen man och en Corvette Stingray

så då förstår ni kanske mitt dilemma,
varför jag sitter ensam på min balkong med ett
glas vin och ser den vackra solnedgången ensam
utan att ha en skuldra eller axel att luta mitt
huvud emot. Men jag är ändå glad för livet!





Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-23 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP