Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København - haibun 9

 

Städdag på vistet

inte alls kul att stävja

råttorna många

 

  

Polischefen Carolyn, som jag kände väl från dataspelet Criminal Case, tog till orda och vände sig till maken och mig.

- Well, since you folks are grown up caps, I am sure you know how to clean a kitchen. All the material you need is here. Warm water in the cleaning cupboard to the right. When you have finished the kitchen please press the bell here and we will give you further instructions for the living room. And don’ t forget your own room, of course.

De tre kvinnorna försvann genom dörren. Maken började svabba golvet. Jag satte igång diskmaskinerna och tog mig suckande an köksbänken. Jag hade ju åkt på semester för att få en välbehövlig paus från hushållsarbetet hemma, och så blev jag istället anlitad som oavlönad städerska. Det kändes inte alls rättvist. Till skillnad från Minus och Lina knotade jag på riktigt.

På kylskåpet hängde en lapp med den klassiska påminnelsen:

 

Din lilla mamma jobbar inte här

 

Min lilla mamma var död sedan femton år tillbaka, men i sin krafts dagar var hon en fena på att städa snabbt och effektivt. Jag skulle verkligen uppskattat hennes hjälp i detta nu.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-09 08:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag älskar verkligen att städa och att utföra andra sysslor i hemmet. Att tänka o planera för det. Tanken på arbete är en god början stod det någonstans. Kanske i en bok för hemmasnickrare. En så populär syssla som verkar sprida sig som en sådan där svärm med gräshoppor. Texten är bara en av många, då har en något att se fram emot.
2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X