Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København: haibun 12

 

 

 

 

Oändligt uppdrag

dammråttor jagar kvasten

motstånd är lönlöst



Städuppdraget kändes verkligen både lönlöst och hopplöst. Maken gick ut för att ta en cigg och en öl på terrassen. Jag kämpade envist vidare med städningen, mest för att hålla masken inför tjejerna. När kinaschackspelet var slut gick Lina på toa och jag sjönk ner i soffan med armen om Minus.

Jag vilade ögonen på den broderade bonaden igen. Orden verkade ha både flyttat och förändrat sig, och bonaden vajade lätt.

 

Allting har sin korv

men tiden den har fem

Pølsemanden venter 

 

 

- Mamma, tror du vi hinner till Zoo innan dom stänger? Klockan är ju över elva och vi har jättemycket städning kvar, viskade dottern.

- Jag är också orolig Minus. Vi har haft en himla otur. Men vi får göra vårt bästa och hoppas att turen vänder. Oj, nu ringer min mobil, jag går ut på terrassen så stör jag inte Linus.




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-12 07:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bara för att det finns görare, du int slutar att göra. Det sporrar en målare att göra egna som tavlor, använda en eller flera penslar, färger, spegla sig i som egna vatten... Att du int skulle behöva blommor, är nog en kvast för mycket sagt. Texten är dock en av många månstrålar, så här kommer det mera 'tänkta vatten'...
2020-07-12

  Ola Rydberg
Intressant denna formen
2020-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X