Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt i paradis

 

Måndag i ett paradis. Hur tar 

den sig ut. Likt här. Du kanske 

inte tror mig så öppna dörren 

in till mig. Hallväggen Morris i 

guld med mörkgrå dörrar, 

mässing dinglar över brunt marmor 

bord. Vill du ha morgon eller kvällssol 

hos mig byter du sida. Bekvämt. Eller 

hur? Teaksoffan i mitt kök. Jesus vilken 

avslappnad dekadens, du skulle bara 

våga nämna nåt om vanlighet för mig. 

Här vilar inga döda vinklar sorgen inte 

tät och aldrig nånsin utan ljusets lek 

som alltid färgar allt hos kvinnan likt 

en lek. 

Du kan visserligen snava. Min dotter hon 

är bra på lek. Och gud har alltid någon 

kvast den far omkring i mån av tid. 

 

I paradiset är  kärlek som en rätt 

politik är allvar utveckling en rätt hon 

bjuder titt som tätt. 


Här tar vi promenader. Långa och dagligen. 
vi jobbar hemma vid en dator det kallas 

videobesök. Så käckt. 

Och om ni inte tror mig ni som tror att dikt 

är speglingar av allt. Då kräver himlens 

vindar att ni borstar dammet som fastnat på

er dräkt. 

 

En bild är en bild. Verklighet en decimeter 

eller två ifrån. Ja visst har jag golvets värme

på min badrumsgtoalett. Jag svär ju så att 

fingrar korsas bakom rygg. 

Ni är i himlen ju era skor de står där ju så tätt. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-21 00:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den var lite kul med rimmet o spännande
2020-07-21
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP