Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dragonens ödesstund



Längtan.Åhh alltför stark.
Som tre korsade fjädrar
stuckna genom köttet

Korpens hesa rop
Örnens genomborrande öga
Tranans hoppande knixande


En naken människa fråntagen
sin klädedräkt och namn.

Blott ett givet nummer
Från säkerhetstjänsten


Vinglös dansande med stirrig
Blick kraxande gutturala urljud
från strupen


Ditt eget liv du inte kan
leva nån annanstans
Än inuti Dig själv

Arma måne som måste
sväva utanför

Utan eget namn eller
lyskraft

bara avspeglande andras
intressen utan inre ansvar


Kanske ligger det en mening
I det förglömt
outtalade svävande

Ett eget liv som dansar bakom
Pansarglas inuti madrasserade
Vita upplysta väggar

Med åskådare iförda gula
skyddsdräkter

Betraktande en strålningskadad
människas sista galna dans

Som egentligen är deras egna
Frysta utlevande rörelser.


Men inuti en av åskådar
-dräkterna fäller någon

rörd en kärlekstörstande
tår och tänker. ..
. ..Jag älskade dig.










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-22 06:33



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ödesmättad
2020-07-22

    Lena Staaf VIP
Du beskrivet människan som är förintad av sin längtan och fråntagen sitt skydd, "strålningsskadad", som ängsligt gör vad hon förväntas göra utifrån andras uppfattningar.
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP