Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Naturens under

Vattnet porlar stilla
solen har sin tid
kvällen möter ljuset
skymning och frid
träden i tacksamhet
sprider sina ord
likt vacker poesi
för näringsrik jord

Bäcken genom skogen
behaglig musik
mossa färgar stenar
sagolik mystik
berättelser öppna
naturens under
fågeln där på stenen
behagliga stunder

Vägen över ängen
där boskapsdjuren gått
historiens vingslag
och himlen färgas blått
stjärnorna förändrar
nätterna till vardagsliv
djurlivet i gröngräset
får naturliga kliv

Stenmuren vid gläntan
där huggormen leker
en plats för lugn och ro
gryningsvinden smeker
nyslaget är gräset
uppsamlade i vita paket
naturens ljuva under
den som bär på livet vet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 604 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-11 07:55



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Naturen fint fångad!
2020-11-16

  Eva Langrath VIP
Fin naturpoesi
2020-11-16

    ej medlem längre
En sagolik vandring med alla sinnen i naturens alla skiftningar.
2020-11-15

    prima donna
en dikt med doftspår. Härlig naturvandring du tar oss med på. Den som bär på livet vet tycker jag är den finaste raden av alla den rymmer flera innebörder
2020-11-11

  Yrre VIP
Fin naturlyrik!
2020-11-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att leva med öppna sinnen, bli varse det som många inte gör!
2020-11-11

  Maud Louise
Sån otroligt vacker hyllning till vår natur. En naturskildring som ger ett inre lugn
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
Naturens under fångat med din öppna blick och format i rytmiska och rimmade rader.
2020-11-11

  Solstrale VIP
En plats för själ och hjärta där förlöses all smärta att lösa dina rader gör mig glader!

En mycket skickligt framförd dikt, där rimmen känns genuina och .naturliga.
2020-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
En underbar dikt, som ljuv musik...
2020-11-11

  Maria Sundelin VIP
Fin naturskildring
2020-11-11

  Öknens Ros VIP
Fina rim och fina naturbilder.
2020-11-11

  Feliaxel VIP
Fina rader om vår natur
2020-11-11

  lodjuret/seglare VIP
Att läsa mellan raderna, är en kunskap som förvärvas genom åren. Känslan av vetskap om identitet, vem, var och varför. Verkar så genomsyra samhället av idag. Men även om människans natur är sådan, det likväl som egen tolkning av upplevelser som skrift, står kanske och kanske inte, där som i öppen dag?
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO