Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om vägar, fångenskap, blindhet, val, att upplyftas, skapa .... kort sagt, att leva. Jag hoppas dock undvika alla övermänniskotendenser.... På minst tre ställen har jag tydliga referenser till en av mina favoritpoeter.


Strålande

Länge har jag vandrat
utan begrepp om vad som fört mig hit
länge har jag vandrat vilsen
Jag ser inte varifrån jag kom
jag vänder aldrig blicken bakåt
inte ser jag vad som väntar
endast skugglika hägringar
tränger genom masken jag bär.
En gång var jag bunden till armar och ben;
det vet jag nu.
Men min vandring har lossat alla fjättror
och endast masken kvarstår
snart ska den falla

Kanske har jag nu en Edith vid min sida
och en Apollo som lyfter sina händer
för mig att vandra på hans mjuka handflator
med mina bara fötter genom solsystemen




Fri vers av Nem
Läst 671 gånger
Publicerad 2006-07-12 13:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nem
Nem