Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solvarv

När solens kyss mig väcker
en våg av värme täcker
nyfödd dag.
Den drömvärld som mig famnat
i nattens skugga hamnat
till behag.

Snart vill jag något finna
som får mig att besinna
varat,
Värnad i tidens sköte
är varje stund ett möte
sparat.

Det blir mig nu förunnat
att än en gång jag kunnat
undfå.
När natten är tillända
ska solen i sin vända
uppgå,




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-30 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström