Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Sommarvärme

Solen mellan molnen
den leker tafatt
en idog aktivitet
med sina egna strålar
värme över taken
bänken i syrenbersån
där sitter barnen
inväntar kall hallonsaft

Solen mellan träden
granarna i skogen
värmen står stilla
blå hink i handen
barnen i den andra
blåbärsplock till pajen
kanske kantareller
bland mossa och sten

Solen över stränderna
och brunbrända ben
måsarna som skränar
de knycker våra bullar
vågen från horisonten
stilla den blåser in
simtur i salta vågor
och trampbåten gungar

Solen över ängarna
bränner gräset gulbrunt
snigeln är upptorkad
men trollsländan njuter
familjen med picknicfilt
kaffe och kärleksmums
sommarvärmen underbar
men den passar inte alla

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 300 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-07 09:12



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Sköna ord om sommaren den sköna!
2020-09-09

  bibbi ahrnstedt
Vilken poet och vilken rytm, fina minnen från sommaren, läser den gärna igen
2020-09-08

  Öknens Ros VIP
Härliga sommarbilder du målar upp!
2020-09-08

    Lena Staaf VIP
En sommar fylld av härligheter! Rytmisk text som också hålls ihop av upprepningen av solen. Bara ett litet, litet moln på sista raden!
2020-09-07

  Blomma-Stjärna VIP
har längtat efter att åter få läsa en Uljo - njuter av en kavalkad av bilder med sommarkänsla! Fin rytm!
2020-09-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga sommarbilder att njuta av!
2020-09-07

  Eva Langrath VIP
Fin rytm och vackra bilder passar för mitt inre.
2020-09-07

  Nils-Robert
Härlig poesi om sommarminnen. Kan framkalla dem i mitt inre
2020-09-07

  Blått Norrsken VIP
Så säker du är i dina ord i en jämn vacker rytm .
2020-09-07

  Feliaxel VIP
Många sommarminnen
2020-09-07

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade sommarbilder!
2020-09-07

  Maria Sundelin VIP
Fina sommarminnen du fångat
2020-09-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO