Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommargästerna

 

 

Min stuga är nu ett hotell

för sommarens alla gäster

ja här bor spyflugan Kjell

o här bor getingen Ester

o humlan Huberta Humlin

som hyr en vrå i mitt kök

där hon inmundigar vin

o smuttar min kaffegök

 

Här trivs nu alla små kräk

bland frukter o geleer

frossar i godis o käk

smakar av mina pateer

o när jag ältar min deg

då sitter dom där i taket

o tar små rastlösa steg

innan dom dyker i baket

 

Ja huset är nu ett motell

för sommarens alla gäster

här bor spyflugan Kjell

o här bor getingen Ester

o myggan Maggan Moden

som kallar detta sitt spa

hon kråmar sig på mitt ben

och säger tack ska du ha

 

 

Bs-06

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-07-13 07:59



Bookmark and Share


    Cajsa
En 5:a absolut! Härlig att läsa!
2006-07-13

    ej medlem längre
Den här sommartexten fick mig att le,
bravo, och tack! :D
2006-07-13

  Madjori
Dubbel 5:a, är du värd... (men inte "femfemma" *sss*)
Du är bara såååå... BRA.......
Kramelikram, för att du gör mig,
och många andra så glada.
2006-07-13

  Deddis
Haha, en värmande text som får en att tänka på varma sommardagar med broms, flugor och annat oknytt.
Väldans bra skrivet och formulerat :) :)
Kram /E
2006-07-13

  DanSan
***********************

Hahaha BodilSan du är bara

så outstanding min vän . . .

hehehe spyflugan Kjell!!!

Härlig och varm sommarläsning

förmedlar du rad efter rad!!!

Jättekram från DanSan!!!!

Glöm ej att RADAR e effektivt!!!


**************************
2006-07-13

  Agnes
Ha ha... lustig liknelse, men absolut den bästa sommartext jag läst hittills. Kul att någon gör något komiskt av det. Jag bor i Sveriges ko-tätaste kommun så du kan ju gissa hur jag har det....

Glad sommar, hälsningar Agnes
2006-07-13

  rebecca d VIP
vilken mysig rolig text!
2006-07-13

    ej medlem längre
Mysigt med hemma djur. Bevis på att sommaren är här fylld av liv
2006-07-13

  Markattan
Härlig och rolig sommarpoesi om våra gäster som kommer på besök under årets varma månader. Tröttnar du på dem, så skicka hit dem ;o))
2006-07-13

    NoMi F
En liten rolig poesi här
om spyflugor och allt vad
sommaren innehåller
Lätt och fin poesi
Gillar
2006-07-13

    Richard
Trevligtoch sommarlätt och bra skrivet.
2006-07-13

    lydia
Fint och roligt skrivet.
2006-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg