Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefrihetstes



Ingen har rätt att tvinga dig att vara tyst.

När tanken är fri bör ordet också vara det,

i ärlighetens namn, för ingen vill väl att alla säger en sak,

men tycker en annan?

Om man hävdar att man måste tiga för hänsyns skull,

av medmänsklighet, eller av fara för lögnens verkningar,

är det alltid bättre att blotta icke-hänsynen,

frånvaro av medmänsklighet och lögner,

än att leva i ett samhälle som tror att dessa ting dör av tystnad.

Det gör de aldrig.




Fri vers av Janjohan
Läst 290 gånger
Publicerad 2006-07-13 14:24



Bookmark and Share


  johan sandén
Helt rätt!!!

Tätar man till så att man inte hör orden så ligger skiten och jäser... blir ännu sämmre. Tillslut har man surströmmig. Det är bara en liten grupp människor som äter surströmmig men de är destå mer fanatiska.
Släpper man i stället in luft så brukar smörjan ruttna och försvinna på några dagar.

Ibland försöker folk tvinga en att tala och lyssna. Det tycker jag är lika jävligt.
Glad sommar.
J.
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan