Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

efteråt

 

känslor på bottnen bland badvikens dy

så lätt att fastna i lager av gyttja

strömavbrott en novemberkväll

innerst inne viskande rösten

inte mer än ett ynkligt pip

häpen hör jag min egen stamning

och orden mina fuktas av tro

sipprar ut ur mitt trasiga lerkärl

skvätter i marken som tilltal av gråt

möts och förlossas ett jordspråk en livspuls

med sjungande tilltal du smeker min själ




Fri vers av Per Rydberg
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-03 19:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vad många det är som vill kalla sin berättelse 'Slutet på historien', bok, film, novell, text... Det börjar bli till en fluga eller möjligen 'plåga'... men en del människor avhåller sig från att vilja avrunda, de byter spår eller 'bryter loppet'. Den som uppfann järnspisen gjorde världen en tjänst, en kanon färre i tidens lopp...
2020-09-03

    Lena Staaf VIP
När fötter och ord fastnar i gyttjan men ändå tar sig vidare.
2020-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg