Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utforming. Omdaning.


Alla själars dag


Bleka kvinnor, disiga kvinnor
smyger genom byn, förbi fönstren,
muttrar långsamt glömda namn
av de döda i mullen.

Ty de är de dödas budbärare,
deras gester är av döden
som seglar genom många drömmar,
som kallar på andra drömmar.

De tvekar inte att komma
men budbärarna följer med
till den stora tomheten under jorden,
där de andra lever för evigt.

De glider genom byn, lyssnar, lutar sig,
vinkar till de hårda väggarna;
blåsten virvlar genom timmarna,
faller genom skuggorna.

Dimkvinnor, höstånga,
snurrar runt av grå sorg.
Tuppar galar från hovhållningen
och tiden börjar tämjas.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 354 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-06 16:15



Bookmark and Share


  den nakna poeten
fy fan vad bra skrivet vilken resa att läsa din text ditt bläck är heligt fan vad grym du är Bravo!
2020-09-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath
2020-09-12

  Eva Langrath VIP
Tycker om den mystiska stämningen som du skapar med orden.
2020-09-07

  bibbi ahrnstedt
Fint en spänning som håller en i sitt grepp, mystisk
2020-09-06

  Kajan VIP
Mörkt och suggestivt. Du skriver de mest märkliga texter, anar något precis utanför synfältet; när man tittar dit är det försvunnet, som dimma.
2020-09-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
... vi börjar associera våra dagliga händelser med Halloween.
2020-09-06

  alicja lappalainen VIP
en mystisk och mörk stämning.
2020-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen