Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärringen o bocken - limerickisar

 

 

En kärring från Säfsta socken

tog fel o mjölkade bocken

o bocken han ropa

kom bockar allihopa

hon vill väl förnöja hela skocken

 

En kärring från Säfsta socken

tog fel o mjölkade bocken

av mjölken hon baka

den läckraste kaka

ja aldrig hon smakat en tocken

 

En kärring från Säfsta socken

tog fel o mjölkade bocken

ingen tur

mjölken var sur

o bocken dog av chocken

 

En kärring från Säfsta socken

tog fel o mjölkade bocken

bocken röt

vilket ärkenöt

jag blir utskämd för hela flocken

 

En kärring från Säfsta socken

tog fel o mjölkade bocken

använde skvätten

till efterrätten

var sen plötsligt på tjocken

 

En kärring från Säfsta socken

lät ta bort äggstocken

det var akut

ty där fanns en knut

som faktiskt liknade bocken

 

Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-07-14 08:27



Bookmark and Share


  Paulina LH VIP
ha ha ha ha ha h ah a
Bara helt underbara limerickar!!!
Högsta betyg som vanligt.
.
2006-07-14

  Howlit
Ha ha ha...jisses...

*torkar tårarna*

aj...får ont i magen

... och jag som äääälskar getost, vad ska jag nu göra???? ;)

Superhärligt... och underbart humoristiskt och... jaa ALLT
2006-07-14

  Yvonne Vigstrand
Oj vilket skönt förlösande skratt jag fick åt denna underbara limerick.....du är suverän!
Kram Yvonne
2006-07-14

  Madjori
*asg*...du är bara ...helgalen..vad får du allt ifrån *skrattar*
Kanske är du från Säfsta socken.... *sss*

Bara så bra vännen!
2006-07-14

  Daniel_78 VIP
=)

bäst är:

En kärring från Säfsta socken
tog fel o mjölkade bocken
använde skvätten
till efterrätten
och sedan var hon på tjocken
2006-07-14

  Anders P VIP
Där har du hittat en outtömlig möjlighet till att limerick-rimma. Hur många socknar finns det? Säger ni förresten Socken med å-ljud i värmland så att det även rent fonetiskt rimmar på bocken?
2006-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg