Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människa

jag älskar att vara den där naturliga infödingen
när jag vaknar på morgonen
och går omkring i lägenheten i underkläder
brygger en kopp kaffe och äter en macka
jag tar min tid
ibland är man bara den där varelsen
något organiskt, lite fult och flummigt
men ack så behagligt
jag tror att vi människor behöver klä av oss
våra förskönande dimmor ibland
och bara vara på det sätt som vi är
när man skiter i alla måsten
när man skiter i att gå ut
när hela dagen är som en uppspänd hängmatta
som man chillar i, läser lite i,
eller skriver någon låttext i
ibland måste man få vara organisk och naturlig
annars är man ingen människa
då är man en jävla ekorre
som dresserat hoppar runt bland alla måsten
och gör volter och tricks på jobbet
fuck that
jag äger min tid
vill jag sitta i mjukisbrallor i min grå soffa
vid lunchtid
och lyssna på Little Jinder
när jag skriver några rader om hur hög han gör mig
så är det mitt beslut
jag är ingen dresserad jävla ekorre
jag är en människa
och ibland så behöver jag vända ryggen till mot maskinen
vara utanför maskinens outtröttliga tuggande
ibland behöver jag nära mina ängar
i ljus och frihet




Fri vers av Fridisen
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-11 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fridisen
Fridisen