Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påfyllnad

Har man en bakfylla
får man nog beskylla
felaktiga vanor.

Men med en bukfylla
bör man närmast hylla
sin duktiga matmor.

Gäller det rattfylla
förmaningar krylla,
och bötesrisken gror.

Alla som har ”mylla”
passar det att hylla
just när vinsten är stor.

Föremål förgylla
för sin prydnadshylla
betyder viss glamour

Klättra på klipphylla
skulle nog förbrylla,
många blir det som glor.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-09-13 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström