Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att

Att rida eller skrida, att över nejder fara.
Att aldrig byta sida, att ridas av en mara.
Att dra dit pepparn växer, att aldrig komma fram.
Att undvika reflexer, att fyllas utav skam.

Att se hur allt har stannat, att höra fågelsång.
Att göra något annat, att fånga ord med tång.
Att varsomhelst slå lovar, att hålla långa tal.
Att sälla sig till bovar, att se hur kvarnar mal.

Att oturen förbanna, att se hur tiden går.
Att någon övermanna, att sätta sina spår.
Att frukta ödestimman, att aldrig sätta bo.
Att träda ut ur dimman, att låta ogräs gro.

Att se hur allting tryter, att ingenting förmå.
Att undvika dispyter, att hemfridsbrott begå.
Att finna allt omöjligt, att skämta i april.
Att tro att allt är möjligt, att göra vad man vill.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-17 09:21



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint, rolig och med skickliga rim
2020-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström