Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen från ett kök.

 

 

Fragmentariska bilder

når mig från ett morgonkök,

på en gård

i nordöstra Finland

 

Vid ett rejält furubord

sitter jag med min familj och släkt,

Brödet vi serveras doftar syrligt och

ett blekt korvpålägg,

i tjocka skivor,

någon slags kokt medvurst,

smakar inte som hemma och

jag vill inte ha fler

 

Stämningen är harmonisk,

ögon söks till ögon i

morgondiset,

”nufikenhet” åt båda håll, men

jag förstår inte

ett ord av vad som sägs.

 

Jag undrar mamma

vad Du upplevde,

första morgonen

i det skånska köket

på gården i V Virestad.

 

 




Fri vers av Livet1
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-18 13:31



Bookmark and Share


  Roger VIP
Fint beskrivet, utsnitt ur livet. Det blir som en bild...

2020-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1