Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som handlar om att sjunga dem eller skriva dem eller skänka bort dem eller dylikt man kan göra med sånger


Tolv-i-Topp bland Sånger om Sånger

 

1

OM DU GER MIG DIN SÅNG

musik av Ted Gärdestad, text av Kenneth Gärdestad

med Björn Skifs -79

 

2

VISA VID VINDENS ÄNGAR

"Jag ville skriva om Katarina till träklangsflöjter..."

av Mats Paulsson -66

med vemsomhelst från Lönndahl till Hellström

 

3

TILL LINNÈA VIA LEONARD COHEN

"Fram flyter min penna värdig som timret i någon älv"

svensk text av Cornelis Vreeswijk -73

musik av Leonard Cohen -68

 

4

MINSTREL OF THE DAWN

av/med Gordon Lightfoot -70

 

5

"Sing us a song, you're the" PIANO MAN

med/av Billy Joel -73

 

6

SONGS WE SANG

med Svenne & Lotta -68

musik av Benny Andersson

text av Lasse Berghagen(?!)

 

7

A SONG FOR YOU

skriven av Leon Russell -70

med t.ex. Carpenters

(och inte minst svenska versionen med Lill Lindfors

och text av Lars Nordlander -73)

 

8

KATHY'S SONG

"I don't know why I spend my time writing songs I can't believe"

av Paul Simon, med Simon & Garfunkel

från Sounds of Silence -66

 

9

SINGIN' IN THE RAIN

med Gene Kelly

från musikalfilmen -52

ursprungligen av Arthur Freed & Nacio Herb Brown -29

 

10

DO-RE-MI

av Rodgers & Hammerstein -59

snarare än från Sound of Music-filmen

kör jag en version med Sparks -71

 

11

"You are my song" I AM YOUR SINGER

av Paul McCartney med även Linda McCartney -71

 

12

"Without You there's no point to" THIS SONG

av/med George Harrison -76

från Thirty Three & 1/3

 

 

 

Bonus

 

HESA FREDRIK eller POJKEN SOM INTE KUNDE SJUNGA

av/med Thore Skogman -68

 

även KATTEN & SVANSEN ("Denna visan är inte lång")

av Alice Tegnér

med Alice Babs & Titti Sjöblom -63

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-07 22:38



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
Sound of music och Kattresan var med mig tidigt som barn och jag älskade dem.
Roligt med dessa listor!
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP