Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patiens

Jag börjar med spader ess,
låter det ligga tills dess
det kommer samma ruter
som passande ansluter.

Nästa kort är klöver två,
det lägger jag ovanpå
högen med andra klöver.
Precis vad jag behöver.

Patiensens regelverk
kan orsaka huvudvärk,
troligen blott bryderi,
men bygger upp till mani.

När man lägger patiens
har man sällan någon chans
till att lösa upp den knut
som hindrar den att går ut.

Var dag är en patiens
och den kräver viss acceptans.
Dygnets timmar tar alltid slut,
en patiens som ej går ut.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-20 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström